Chatu v zahraničí? Proč ne?

Chatu v zahraničí? Proč ne?

Jste majitel, který se specializuje na nemovitosti v České republice a ptáte se, proč byste měli mít zájem o nákup nemovitosti v zahraničí? Nejenže je to skvělá investice, ale také to může být zábavná a dobrodružná zkušenost. V tomto článku vám ukážu, proč byste měli zvážit koupi nemovitosti v zahraničí a jak vám mohu pomoci s touto transakcí.

Nemovitosti v zahraničí

Možná si říkáte, proč bych měl kupovat nemovitost v zahraničí, když mohu investovat do nemovitostí v České republice. Pravdou je, že nákup nemovitosti v zahraničí může být velmi výhodný. Za prvé, můžete získat nemovitost v krásném prostředí, jako je třeba letovisko na pobřeží na Kanárských ostrovech nebo horská chata v Alpách. Za druhé, můžete získat nemovitost za mnohem nižší cenu než v České republice. A konečně, můžete získat nemovitost, která vám může vynášet vysoké nájmy nebo být výhodná pro rekreaci.

Obliba rekreačních nemovitostí neklesá

Covidové lockdowny zapříčinily téměř dravé boje mezi kupujícími, jakmile se na trhu objevila zajímavá rekreační nemovitost. Každý toužil uniknout ruchu velkoměsta, užívat volnost a trávit home office mimo home. V posledních měsících samozřejmě dramatický zájem o rekreační nemovitosti ochladl, nicméně jsou stále považovány za dobrou investici. Nabízí zhodnocení vložených peněžních prostředků, protože se předpokládá trvalý růst cen a možný vedlejší příjem v případě příležitostného nebo trvalého pronájmu. Investor zároveň získává příjemné místo pro rekreaci.

Vyprodané Čechy

Růst cen nemovitostí, včetně těch rekreačních, inspiroval Čechy k nákupům zahraničních nemovitostí. Podle průzkumů přiznal zájem o zahraniční nemovitost téměř každý třetí Čech. Koupit nemovitost v zemi Evropské unie není žádným problémem, Češi si oblíbili nemovitosti zejména v atraktivních přímořských lokalitách. Trend prodlužování dovolených, flexibilní pracovní doba či možnost pracovat pro firmu v režimu remote, jen nahrávají rostoucímu zájmu o zahraniční nemovitosti.

Jak na to?

Ale jak koupit nemovitost v zahraničí? Je to složitý proces, který vyžaduje znalost místních zvyklostí a legislativy. Proto je důležité najít si makléře, který má zkušenosti s nákupem nemovitostí v zahraničí. Jako realitní makléř s mnohaletou praxí vám mohu pomoci s výběrem vhodné nemovitosti, vyjednáním ceny a s celým procesem nákupu a převodu vlastnictví.

Ale nejenže vám mohu pomoci s nákupem nemovitosti v zahraničí, ale také vám mohu poradit, jak tuto nemovitost využít. Pokud máte zájem o pronájem, mohu vám pomoci s hledáním vhodných nájemců a s celým procesem pronájmu. Pokud máte zájem o rekreaci, mohu vám poradit s nejlepšími místy k návštěvě a s organizací vaší dovolené.

Takže pokud se chystáte investovat do nemovitosti v zahraničí, neváhejte mě kontaktovat. Jako váš realitní makléř vám mohu pomoci s celým procesem nákupu a využití vaší nové nemovitosti. A kdo ví, možná se brzy setkáme na chatě letadlem.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Prodávejte bezchybně

zpracováním osobních údajů