Hrnem Brnem: Jak projet přes Brno?

Hrnem Brnem: Jak projet přes Brno?

Brno, druhé největší město České republiky, je známé nejen svou bohatou historií a kulturním dědictvím, ale také složitou dopravní situací. V tomto článku vám přináším aktuální informace o nejnovějších dopravních omezeních a změnách, které vás mohou potkat při průjezdu Brnem. Přečtěte si můj článek a zjistěte, jak se nejlépe vyhnout dopravním komplikacím a jaké jsou alternativní trasy.

Aktuální dopravní omezení v centru Brna

Centrum Brna je často místem, kde se setkává mnoho dopravních omezení. Aktuálně je uzavřena ulice Joštova kvůli rekonstrukci tramvajové trati. Doporučuji vám využít objízdné trasy přes ulici Veveří a Kounicovu. Další významné omezení je na ulici Husova, kde probíhá oprava kanalizace. Tato ulice je částečně uzavřena a doprava je zde řízena semafory.

Konečně otevřený most na Vinohrady a Husovický tunel

Od neděle 18.8.2024 je konečně zprovozněn průjezd přes Tomkovo náměstí a lze tedy projet nově od Husovického Tunelu až poulici Rokytova. Definitivně hotová je pouze část estakády, přilehlé úseky velkého městského okruhu Tomkovo náměstí a Rokytova bude dělníci dodělávat ještě do konce roku. Od neděle 18. srpna proto dochází ke změnám vedení dopravy v tomto místě.

 

"Až do 31. října bude uzavřená ulice Provazníkova v úseku od křižovatky s Dukelskou třídou po prostor nad Husovickým tunelem. Uzavírka se bude týkat veškeré dopravy mimo městskou hromadnou. Pro tu bude úsek průjezdný," informovala Zdeňka Obalilová z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Změny vedení dopravy, které přinese otevření estakády VMO Tomkovo náměstí a Rokytova.Nebude možné ani sjet z estakády na Karlovu a dále na Svatoplukovu ulice. Průjezdná nebude ani Karlova od Maloměřic ve směru na Starou osadu a bude nutné odbočit vpravo na estakádu. Objízdná trasa vede přes Valchařskou a Maloměřický most. Ten je ale opět neprůjezdný pro vozidla nad 7,5 tuny, která musí projet z Karlovy na estakádu, na Dukelské se otočit a vrátit se zpět až na Rokytovu.

Omezení na dálnici D1

Dálnice D1, která prochází kolem Brna, je také místem častých dopravních omezení. Aktuálně probíhá rekonstrukce mezi kilometry 190 a 194, což způsobuje zúžení jízdních pruhů a omezení rychlosti. Doporučuji vám sledovat aktuální dopravní informace a v případě potřeby využít alternativní trasy, například přes dálnici D2 nebo silnici I/52.

Omezení v městské části Žabovřesky

V městské části Žabovřesky probíhá rozsáhlá rekonstrukce silnic a tramvajových tratí. Ulice Minská a Horova jsou částečně uzavřeny a doprava je zde řízena semafory. Doporučuji vám využít objízdné trasy přes ulici Žabovřeskou a Kounicovu. Tato omezení mohou způsobit zpoždění, proto si naplánujte svou cestu s dostatečným předstihem.

Omezení v městské části Komín

V městské části Komín probíhá rekonstrukce mostu přes řeku Svratku. Ulice Kníničská je částečně uzavřena a doprava je zde řízena semafory. Doporučuji vám využít objízdné trasy přes ulici Bystrckou a Veslařskou. Tato omezení mohou způsobit zpoždění, proto si naplánujte svou cestu s dostatečným předstihem.

Omezení v městské části Líšeň

V městské části Líšeň probíhá rekonstrukce silnic a tramvajových tratí. Ulice Jírova a Holzova jsou částečně uzavřeny a doprava je zde řízena semafory. Doporučuji vám využít objízdné trasy přes ulici Novolíšeňskou a Trnkova. Tato omezení mohou způsobit zpoždění, proto si naplánujte svou cestu s dostatečným předstihem.

Pokud se se mnou budete chtít o něčem poradit, spojte se se mnou prostřednictvím kontaktů na mém webu. Rád vám pomohu s jakýmikoli dotazy ohledně dopravy v Brně nebo s realitními záležitostmi.

```

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Prodávejte bezchybně

Prodávejte bezchybně
zpracováním osobních údajů