Jak prodat byt bez realitky v Brně?

Jak prodat byt bez realitky v Brně?

Nejlepší realitní makléř v Brně se bude jistě vždy snažit o maximální péči. Ale co když budu chtít při prodeji bytu ušetřit za realitní služby a budu chtít prodat bez realitky?
Jak to funguje? Je to přeci snadné. Nafotit byt mobilem, vložit na nějaký ten realitní server a je to. Pak stačí provést zájemce svým bytem, který znám přece nejlépe sám já a je to. Stáhnout nějakou smlouvu z internetu a zajít na katastr je přece jednoduché, tak se není čeho bát.
 
Souhlasím. 10-20% případů prodeje všech nemovitostí může být skutečně takhle jednoduchých. A budete-li mezi těmi 10-20% případů, tak prodáte byt bez realitky úspěšně. Pokud máte štěstí na klienty, na odhad ceny, na smlouvy, na banky, úvěry, tak bude prodej opravdu takto idylický.
Jen mi dovolte otázku, co když štěstí mít nebudete? Co když se ocitnete mezi těmi ostatními 80% všech prodejů a objeví se nějaká komplikace?
Pokud se objeví zádrhel při přepisu vlastnických práv na Katastru nemovitostí, lze se obrátit o pomoc na právníka. Když bude problém s financováním lze se dodatečné zeptat finančního poradce atd. atd.
 
Nejlepší realitní makléř všechny nástrahy a rizika prodeje zná. Předně pokud pracuji na trhu s nemovitostmi v Brně dlouhodobě, mám jako realitní makléř největší povědomí o cenách nemovitostí. Tedy základ úspěšného realitního makléře je správné nastavení ceny nemovitosti, říká se též odhad ceny nemovitosti nebo srovnávací tržní analýza (STA).
Pokud cena nemovitosti není zvolena optimálně a je například vyšší než trh zvládne, může se prodej velmi protáhnout nebo dokonce při postupném slevňování už se na tržní hodnotu nedostanete a budete nuceni prodat posléze i pod tržní hodnotou. Pokud cenu naopak podceníte a nastavíte nízkou cenu, tak prodáte nejspíš velmi rychle, ale prodat pod cenou a připravit se o stovky tisíc je velmi nepříjemné. Pozor. Vždyť kdo by chtěl přijít dobrovolně o peníze za svou nemovitost.
A přesto tak někteří samoprodejci dobrovolně jednají, pokud se rozhodnou bez zkušeností a znalostí trhu prodat svou nemovitost sami, bez realitky. Nejlepší realitní makléř umí optimálně cenu sdělit a především ji i za takovou cenu skutečně prodat.
Zatím jsme pořád jenom u ceny. Ale co další rizika při prodeji bez realitního zprostředkovatele?
  • Správný realitní makléř umí vhodně odhadnout zájemce, nastavit optimální komunikaci s klienty pro hladký průběh celé transakce.
  • Odhadnutí zjevných i skrytých vad nemovitosti a navrhnout jejich řešení. Případné konzultace s inspektorem nemovitosti. Nebo i vytvoření pasportizace nemovitosti.
  • Marketing nemovitosti, videoprohlídka, 3D scan, půdorys, vizualizace, spolupráce s architekty, rozdělení pozemku na katastru.
  • Financování, úvěry, kalkulace při rekonstrukcích, hypotéky
  • Zpracování procesu vyplacení hypotéky hypotékou, kvitance, vymazání zástavy, pohlídají termínů.
  • Makléřská maturita aneb Akce kulový blesk, kdy zájemce financuje v závislosti na prodej své nemovitosti a jeho nemovitost kupuje také zájemce s návazným prodejem. Jinými slovy prodat v návaznosti třeba 8 nemovitostí najednou není i pro některé makléře lehká záležitost. Ale nejlepší realitní makléř v Brně s tím bude mít jistojistě praxi.
  • Jak postavit smluvní dokumentaci
  • Jak efektivně jednat s katastrem nemovitostí v případě komplikací
  • Jak správně nastavit podmínky převzetí i přepis energií
  • Jaké jsou všechny daňová rizika spojená s prodejem
  • Atd.
  • Atp.
 
Závěrem: ano lze úspěšně prodat byt bez realitky v Brně pokud máte ve všem štěstí. Pokud žijete v ideálním světě.
Ale risknete to zrovna u své nemovitosti? Prodej bytu není jako koupit rohlík v sámošce.
Často se jedná o celoživotní úspory. A kdo si troufne takto riskovat se svým celoživotním jměním?
Chtějte nejlepší služby a nejlepší péči pro prodej své nemovitosti.
Pokud vás článek zaujal, budu rád když jej budete sdílet, lajkovat na svých sociálních sítích.
Nebo si také můžete zdarma stáhnout knihu Prodávejte bezchybně na těchto stránkách a dozvíte se více informací, jak správně prodat svou nemovitost.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

Prodávejte bezchybně

zpracováním osobních údajů